marți, 4 februarie 2014

Adevaruri legate de Paulownia


Intrucat constientizam faptul ca la momentul scrierii pe google a cuvantului Paulownia, sunteti asaltati cu titluri ale unor posturi care va promit sume de bani pe care cei ce le scriu nu le-au vazut in viata lor, decidem sa dam o gura de oxigen celor care au cu adevarat nevoie de adevaruri legate despre posibilitatea imbogatirii cu Paulownia.

Este drept faptul Paulownia reprezinta una dintre afacerile inceputului acestui secol, insa acest lucru nu va garanteaza cei 30.000 euro/ 3 ani/ ha. Pana sa ajungeti la aceste sume sunteti pasibili de sume cheltuite in vederea probatii, a intelegerii fenomenului Paulownia. 

Nu va recomandam inceperea investitiilor masive fara sa incercati inainte semintele, rasadurile sau butasii, de care sa va ingrijiti dumneavoastra pe baza informatiilor acumulate in prima faza a demararii proiectului ( faza de informare ). Tuturor clientilor nostri le recomandam 1, 2, 5 sau oricate plicuri de seminte de Paulownia inainte de infiintarea plantatieti propriu-zise. Deopotriva le recomandam comenzi mai mici in ceea ce privesc rasadurile, butasii sau chiar puietii. 

Trebuie sa va informati si sa nu va lasati mancati de Rechinii de Paulownia care va promit "marea cu degetul". De mentionat este faptul ca, in conditiile climei din Romania, Paulownia nu poate ajunge la 20 de metri inaltime in 3 ani ci in 4 sau chiar 5 ani. In aceasta situatie rabdarea, perseverenta si ajutor profesional este cheia.

O alta recomandare pe care v-o facem, este aceea de a fi foarte atenti la momentul infiintarii plantatiei de Paulownia. Trebuie ca viitotul lemn pe care o sa il materializati peste 4-5 ani, sa fie vandut inca de la plantare, pentru ca un cumparator serios nu se gaseste pe toate drumurile, asadar riscati ca dupa 4-5 ani de cheltuieli sa ramaneti cu marfa in curte.  

2 comentarii:

  1. Nu stiu cat de adevarata e afacerea cu Paulownia.As dori sa incerc si sa probez.Zona la care ma adresez este de campie in jud.Ialomita.As dori sa stiu daca a mai incercat cineva in aceasta zona si cu ce ?Tomentosa sau Elongata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce specie de paulownia merge bine in Vaslui?

    RăspundețiȘtergere